Ui­en­soep met tor­tel­li­ni

Gevulde pasta geeft de van oorsprong Franse uiensoep een Italiaanse twist. Helemaal in stijl bestrooid met Parmezaanse kaas.

(150) waardeer
frans hoofdgerecht Gevulde pasta geeft de van oorsprong Franse uiensoep een Italiaanse twist. Helemaal in stijl bestrooid met Parmezaanse kaas. 4 personen
3 150

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter en olie in een soeppan.
  2. Voeg de uien, knoflook, tijmblaadjes, suiker en peper toe.
  3. Bak 15 min. op middelhoog vuur, totdat de ui begint te karamelliseren. Roer regelmatig.
  4. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook, roer door en laat 30 min. op laag vuur koken.
  5. Breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de pasta toe. Laat in 15 min. gaar worden.
  6. Schaaf, zodra de pasta beetgaar is, wat Parmezaanse kaas over de soep.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.755 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Uiensoep met tortellini

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui­en­soep met tor­tel­li­ni

1
1
  • 1 kg ui
  • 3 tenen knoflook
  • 50 g ongezouten boter
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter en olie in een soeppan.

2
2
  • ½ bakje verse tijm
  • ½ el rietsuiker

Voeg de uien, knoflook, tijmblaadjes, suiker en peper toe.

3
3

Bak 15 min. op middelhoog vuur, totdat de ui begint te karamelliseren. Roer regelmatig.

4
4
  • 1½ liter paddenstoelenbouillontablet

Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook, roer door en laat 30 min. op laag vuur koken.

5
5
  • 250 g tortellini ai formaggi

Breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de pasta toe. Laat in 15 min. gaar worden.

6
6
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Schaaf, zodra de pasta beetgaar is, wat Parmezaanse kaas over de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.