Uiensoep met tortellini
Gevulde pasta geeft de van oorsprong Franse uiensoep een Italiaanse twist. Helemaal in stijl bestrooid met Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
4 personen
1 kg
ui
3 tenen
knoflook
50 g
ongezouten roomboter
2 el
traditionele olijfolie
½ bakje
verse tijm
½ el
rietsuiker
1.5 l
paddenstoelenbouillontablet
250 g
tortellini ai formaggi
50 g
Parmigiano Reggiano
Aan de slag
Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter en olie in een soeppan.
Voeg de uien, knoflook, tijmblaadjes, suiker en peper toe.
Bak 15 min. op middelhoog vuur, totdat de ui begint te karamelliseren. Roer regelmatig.
Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook, roer door en laat 30 min. op laag vuur koken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de pasta toe. Laat in 15 min. gaar worden.
Schaaf, zodra de pasta beetgaar is, wat Parmezaanse kaas over de soep.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Uiensoep met tortellini
Gevulde pasta geeft de van oorsprong Franse uiensoep een Italiaanse twist. Helemaal in stijl bestrooid met Parmezaanse kaas.

hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter en olie in een soeppan.
Voeg de uien, knoflook, tijmblaadjes, suiker en peper toe.
Bak 15 min. op middelhoog vuur, totdat de ui begint te karamelliseren. Roer regelmatig.
Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook, roer door en laat 30 min. op laag vuur koken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de pasta toe. Laat in 15 min. gaar worden.
Schaaf, zodra de pasta beetgaar is, wat Parmezaanse kaas over de soep.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 kg ui
3 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
2 el traditionele olijfolie
½ bakje verse tijm
½ el rietsuiker
1½ l paddenstoelenbouillontablet
250 g tortellini ai formaggi
50 g Parmigiano Reggiano