bewaar
Soep met tortellini & croutons
Soep met tortellini & croutons
bewaar

Soep met tortellini & croutons

Extra bijzonder aan deze soep zijn de zelfgemaakte croutons.

15 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

220 g

Grand'Italia tortellini ai formaggi

2 el

traditionele olijfolie

600 g

verse Italiaanse roerbakgroente

1½ liter

groentebouillon van tablet

1

verse ciabatta

90 g

pesto rosso

125 g

Galbani ricotta

Extra bijzonder aan deze soep zijn de zelfgemaakte croutons.

Aan de slag

1

Verwarm de ovengrill voor. Kook de tortellini 10 min. in ruim water. Verhit de olie in een wok. Roerbak de roerbakmix 4 min. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

2

Snijd de ciabatta in sneetjes. Bestrijk de sneetjes ciabatta met de pesto en ricotta en halveer ze. Maal er wat peper over en leg op de bakplaat. Zet de croutons ca. 5 min. onder de hete grill. Giet de tortellini af en voeg toe aan de soep. Breng op smaak met peper.

3

Schep de soep in 4 kommen of diepe borden. Leg in elke kom of op elk bord een paar croutons. Serveer de rest van de croutons er apart bij.

tip

serveertipExtra Italiaans: wat blaadjes basilicum in de soep.