Pa­ni­ni met ri­cot­ta, ci­troen en as­per­ge­tips

Parmezaan, ricotta, olijfolie, tomaat: een gegrild broodje op z’n Italiaans.

(7) waardeer
italiaans lunch Parmezaan, ricotta, olijfolie, tomaat: een gegrild broodje op z’n Italiaans. 4 personen
2 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • paninigrill

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de paninigrill voor. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in 8 lange plakken en bestrijk met de olie. Halveer de aspergetips. Gril de courgette en aspergetips in delen 2 min. onder de paninigrill.
  2. Rasp de kaas. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de kaas en het rasp door de ricotta en breng op smaak met peper. Snijd de panini’s in de lengte open. Verdeel de ricotta over alle helften. Beleg met de courgette, aspergetips en zongedroogde tomaten. Dek af met de bovenste helften.
  3. Verhit de paninigrill opnieuw en leg de panini’s eronder. Duw goed aan en gril de panini’s 5 min. Serveer direct.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10  g
  • natrium 1.165 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Panini met ricotta, citroen en aspergetips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­ni­ni met ri­cot­ta, ci­troen en as­per­ge­tips

1
1
  • 1 courgette
  • 2 el traditionele olijfolie

Verwarm de paninigrill voor. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in 8 lange plakken en bestrijk met de olie.

2
2
  • 100 g verse groene asperges

Halveer de aspergetips. Gril de courgette en aspergetips in delen 2 min. onder de paninigrill.

3
3
  • 100 g Parmigiano Reggiano 32+ kaas
  • 1 citroen
  • 200 g ricotta

Rasp de kaas. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de kaas en het rasp door de ricotta en breng op smaak met peper.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 4 panini's

Snijd de panini’s in de lengte open. Verdeel de ricotta over alle helften.

5
5
  • 130 g koelverse zongedroogde tomaten

Beleg met de courgette, aspergetips en zongedroogde tomaten. Dek af met de bovenste helften.

6
6

Verhit de paninigrill opnieuw en leg de panini’s eronder. Duw goed aan en gril de panini’s 5 min. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.