bewaar
Panini met mozzarella, abrikoos en prosciutto
Panini met mozzarella, abrikoos en prosciutto
bewaar

Panini met mozzarella, abrikoos en prosciutto

Lunch de luxe: een gegrild broodje met kruiden en abrikoos.

15 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20

gedroogde abrikozen zonder pit

15 g

verse basilicum

8 g

verse munt

250 g

mozzarella

4

panini's

25 g

ongezouten roomboter

1 el

donkere basterdsuiker

80 g

prosciutto crudo

Dit heb je nodig

  • paninigrill

Lunch de luxe: een gegrild broodje met kruiden en abrikoos.

Aan de slag

1

Verwarm de paninigrill voor. Halveer ondertussen de abrikozen. Doe in een kom en giet er kokend water op tot ze onder staan. Laat 10 min. wellen. Giet af. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum en munt van de steeltjes. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de panini’s in de lengte open.

2

Verhit de boter in een koekenpan en bak de abrikozen met de suiker 1 min. op hoog vuur. Beleg de onderste helften van de panini’s met de prosciutto, abrikozen, het basilicum, de munt en mozzarella. Breng op smaak met peper en dek af met de bovenste helft.

3

Leg de panini’s onder de paninigrill en gril 3 min. tot de mozzarella helemaal is gesmolten. Serveer direct.

tip

variatietipLekker met basilicumpesto.