bewaar
Picknickbol met tonijn
Picknickbol met tonijn
bewaar

Picknickbol met tonijn

Verras iedereen met dit bijzondere meeneemgerecht: een brood gevuld met tapenade, tonijn, gegrilde paprika en kaas.

20 min. bereiden
2 uur wachten
118waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

AH Liefde & Passie brood rogge

295 ml

gegrilde rode paprika's in pot

320 g

tonijnstukken in olijfolie

40 g

verse selderij

4 el

koelverse tapenade van zongedroogde tomaten

100 g

Parmigiano Reggiano-flakes

Verras iedereen met dit bijzondere meeneemgerecht: een brood gevuld met tapenade, tonijn, gegrilde paprika en kaas.

Aan de slag

1

Snijd de kap van het brood en hol het brood tot op 1 cm uit. Snijd de paprika’s in reepjes, laat de tonijn uitlekken en snijd de blaadjes van de selderij grof.

2

Besmeer de binnenkant van het brood met de tapenade. Vul het met 1/3 van de tonijn, 1/3 van de paprika en 1/3 van de selderij. Maak zo 3 lagen en bestrooi elke laag met de kaas en peper.

3

Leg de kap weer op het brood en verpak het brood strak in vershoudfolie. Let het brood minimaal 2 uur in de koelkast. Neem het brood verpakt mee en snijd het ter plekke met een scherp (brood)mes in punten.

Picknickbol met tonijn

Instructievideo - 01:41 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Picknickbol met tonijn

Verras iedereen met dit bijzondere meeneemgerecht: een brood gevuld met tapenade, tonijn, gegrilde paprika en kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig