bewaar
Picknickbol met tonijn
Picknickbol met tonijn
bewaar

Picknickbol met tonijn

Verras iedereen met dit bijzondere meeneemgerecht: een brood gevuld met tapenade, tonijn, gegrilde paprika en kaas.

20 min. bereiden
2 uur wachten
115waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

AH Liefde & Passie brood rogge

295 ml

gegrilde rode paprika's in pot

320 g

tonijnstukken in olijfolie

40 g

verse selderij

4 el

koelverse tapenade van zongedroogde tomaten

100 g

Parmigiano Reggiano-flakes

Verras iedereen met dit bijzondere meeneemgerecht: een brood gevuld met tapenade, tonijn, gegrilde paprika en kaas.

Aan de slag

1

Snijd de kap van het brood en hol het brood tot op 1 cm uit. Snijd de paprika’s in reepjes, laat de tonijn uitlekken en snijd de blaadjes van de selderij grof.

2

Besmeer de binnenkant van het brood met de tapenade. Vul het met 1/3 van de tonijn, 1/3 van de paprika en 1/3 van de selderij. Maak zo 3 lagen en bestrooi elke laag met de kaas en peper.

3

Leg de kap weer op het brood en verpak het brood strak in vershoudfolie. Let het brood minimaal 2 uur in de koelkast. Neem het brood verpakt mee en snijd het ter plekke met een scherp (brood)mes in punten.

tip

Picknickbol met tonijn

Instructievideo - 01:41 min.