bewaar
Tomatentulpjes
Tomatentulpjes
bewaar

Tomatentulpjes

Het lijkt net decoratie, maar deze bloemen zijn om op te eten.

15 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

18 porties

25 g

verse bieslook

200 g

zuivelspread naturel

500 g

romaatjes

Dit heb je nodig

  • satéprikker

Het lijkt net decoratie, maar deze bloemen zijn om op te eten.

Aan de slag

1

Snijd ¼ van de bieslook fijn en meng met de zuivelspread. Snijd de tomaten aan de bovenkant kruislings in tot iets onder het midden. Prik met de satéprikker een gaatje in de onderkant.

2

Schep met een theelepel de zaadjes uit de tomaten. Vul de tomaten met het zuivelspreadmengsel. Steek in elk gaatje in de onderkant een bieslookspriet.

3

Leg de tomaten op een bord in de vorm van een bosje tulpen. Bind het bosje bij elkaar met de laatste bieslookspriet.

variatietipVul de tomatentulpjes met pompoenhummus of eiersalade (let op: niet alle eiersalades zijn glutenvrij). Ook leuk: prik in elk tomaatje een satéprikker en zet ze als een bosje tulpen in een glazen vaasje.

bewaartipJe kunt de tomatentulpen één dag van tevoren maken. Bewaar ze in de koelkast.

Tomatentulpjes

Instructievideo - 01:43 min.