To­ma­ten­tulp­jes

Het lijkt net decoratie, maar deze bloemen zijn om op te eten.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Het lijkt net decoratie, maar deze bloemen zijn om op te eten. 18 stuks
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd ¼ van de bieslook fijn en meng met de zuivelspread. Snijd de tomaten aan de bovenkant kruislings in tot iets onder het midden. Prik met de satéprikker een gaatje in de onderkant.
  2. Schep met een theelepel de zaadjes uit de tomaten. Vul de tomaten met het zuivelspreadmengsel. Steek in elk gaatje in de onderkant een bieslookspriet.
  3. Leg de tomaten op een bord in de vorm van een bosje tulpen. Bind het bosje bij elkaar met de laatste bieslookspriet.

variatietip:

Vul de tomatentulpjes met pompoenhummus of eiersalade (let op: niet alle eiersalades zijn glutenvrij). Ook leuk: prik in elk tomaatje een satéprikker en zet ze als een bosje tulpen in een glazen vaasje.

bewaartip:

Je kunt de tomatentulpen één dag van tevoren maken. Bewaar ze in de koelkast.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tomatentulpjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­tulp­jes

1
  • 6¼ g bieslook
  • 200 g zuivelspread naturel

Snijd de bieslook fijn en meng met de zuivelspread.

2
  • 500 g romaatjes

Snijd de tomaten aan de bovenkant kruislings in tot iets onder het midden. Prik met de satéprikker een gaatje in de onderkant.

3

Schep met een theelepel de zaadjes uit de tomaten. Vul de tomaten met het zuivelspreadmengsel.

4
  • 18¾ g bieslook

Steek in elk gaatje in de onderkant een bieslookspriet.

5

Leg de tomaten op een bord in de vorm van een bosje tulpen. Bind het bosje bij elkaar met de laatste bieslookspriet.

variatietip:

Vul de tomatentulpjes met pompoenhummus of eiersalade (let op: niet alle eiersalades zijn glutenvrij). Ook leuk: prik in elk tomaatje een satéprikker en zet ze als een bosje tulpen in een glazen vaasje.

bewaartip:

Je kunt de tomatentulpen één dag van tevoren maken. Bewaar ze in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.