bewaar
Rucolasalade met gegrilde nectarine
Rucolasalade met gegrilde nectarine
bewaar

Rucolasalade met gegrilde nectarine

Als je nectarines grilt, krijgen ze extra veel smaak én het ziet er overheerlijk uit!

20 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

65 g

pijnboompitten

1

citroen

2

nectarines

150 g

mini-buffelmozzarella

15 g

verse basilicum

250 g

romaatjes

3 el

traditionele olijfolie

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • barbecue of grillpan

Als je nectarines grilt, krijgen ze extra veel smaak én het ziet er overheerlijk uit!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

2

Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.

3

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de partjes 3 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.

4

Laat ondertussen de mozzarella uitlekken in een vergiet. Snijd de blaadjes van het basilicum in dunne reepjes en meng samen met het citroenrasp door de mozzarellabolletjes.

5

Halveer de tomaten en schep om met peper en eventueel zout. Klop de olie en het citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Meng de dressing door de rucola en verdeel over een kom. Leg de nectarine, mozzarella en tomaat per soort naast elkaar op de rucola en strooi de pijnboompitten erover.

bereidingstipJe kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken. Bewaar de pijnboompitten, groente en dressing apart afgedekt in de koelkast. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast. Ga dan verder met stap 6.

bereidingstipJe kunt de nectarines ook grillen op de barbecue.

Steenfruit snijden

Instructievideo - 01:10 min.