bewaar
Carpaccio van watermeloen met pijnboompitjes en Parmezaan
Carpaccio van watermeloen met pijnboompitjes en Parmezaan
bewaar

Carpaccio van watermeloen met pijnboompitjes en Parmezaan

Deze vegetarische carpaccio maak je van gemarineerde watermeloen, pijnboompitjes en Parmezaan.

25 min. bereiden
30 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

mini watermeloen

½

citroen

15 g

verse basilicum

3 el

extra vierge olijfolie

2 el

balsamicoazijn

30 g

pijnboompitten

50 g

rucola

30 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze vegetarische carpaccio maak je van gemarineerde watermeloen, pijnboompitjes en Parmezaan.

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de meloen, zodat je hem kunt neerzetten. Snijd de schil eraf. Halveer en snijd het vruchtvlees in zo dun mogelijke plakken. Leg de plakken op een grote, platte schaal.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pureer met de staafmixer het basilicum, citroensap, de olie en balsamicoazijn tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

3

Verdeel ¾ van de dressing over de schaal met watermeloen. Dek af met folie en zet minimaal 30 min. in de koelkast. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan 5 min. op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen op een bord.

4

Giet vlak voor het serveren het vocht van de meloen af van de schaal en veeg de rand schoon. Roer het vocht door de achtergehouden dressing. Meng de rucola met de dressing. Schaaf de Parmezaanse kaas.

5

Verdeel de rucola over de plakken watermeloen. Bestrooi met het citroenrasp, de pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Maal er nog wat extra peper over.