bewaar
Kabeljauw in tomatenconsommé
Kabeljauw in tomatenconsommé
bewaar

Kabeljauw in tomatenconsommé

Dit hoofdgerecht staat al in 20 minuten of tafel. Relaxt!

20 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

romanesco

1 pot

tomatenconsommé

4 el

panko Japans paneermeel

2 tl

Carribean spice

500 g

verse kabeljauwhaas

25 g

ongezouten roomboter

150 g

rauwkost pittige radijsmix

Dit hoofdgerecht staat al in 20 minuten of tafel. Relaxt!

Aan de slag

1

Verdeel de romanesco in roosjes. Kook de roosjes 3 min. (blancheren), spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

2

Verwarm de tomatenconsommé op laag vuur. Voeg de geblancheerde romanescoroosjes toe, laat niet koken. Breng eventueel op smaak met zout.

3

Meng ondertussen de panko met de Carribean spice in een diep bord. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke delen (voor 4 personen). Haal aan beide kanten door de panko.

4

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw 3 min. op 1 kant. Keer en bak nog 1 min. Verdeel de tomatenconsommé met de romanescoroosjes over diepe borden. Leg in het midden een bergje radijsmix. Leg daarop de vis.

variatietipIn plaats van panko kun je ook 4 el broodkruim gebruiken.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.