Sus­hi­sa­la­de met kom­kom­mer & pan­ko

In diepe kommen springen de kleuren eruit.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In diepe kommen springen de kleuren eruit. 2 personen
5 1

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de panko op middelhoog vuur in 5 min. al omscheppend goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit de olie in de koekenpan en bak de rijst 3 min.
  2. Snijd ondertussen de komkommers in schuine, dunne plakjes. Verdeel de rijst over diepe kommen. Schep de komkommer, sojabonen, rauwkost en zalm er in componenten op. Bestrooi de salade met de panko.

combinatietip:

Lekker met sojasaus en sushigember.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 51-52

Sushisalade met komkommer & panko

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­sa­la­de met kom­kom­mer & pan­ko

1
1
  • 1 el sesamolie
  • 3 el panko Japans paneermeel

Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de panko op middelhoog vuur in 5 min. al omscheppend goudbruin.

2
2
  • 1 el sesamolie
  • 300 g 1 minuut basmatirijst

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit de olie in de koekenpan en bak de rijst 3 min.

3
3
  • 4 snoepkomkommers

Snijd ondertussen de komkommers in schuine, dunne plakjes. Verdeel de rijst over diepe kommen.

4
4
  • 87½ g sojabonen
  • 150 g rauwkost radijsmix
  • 150 g warmgerookte zalmflakes

Schep de komkommer, sojabonen, rauwkost en zalm er in componenten op. Bestrooi de salade met de panko.

combinatietip:

Lekker met sojasaus en sushigember.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.