Bloemkool- en broccoliroosjes
Met een krokante bite van panko en hazelnoten tover je bloemkool en broccoli om tot een feestmaal.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g bloemkool
- 350 g broccoli
- 1 rode ui
- 50 g panko Japans paneermeel
- ½ el gedroogde tijm
- 50 g ongebrande hazelnoten
- 30 g ongezouten roomboter
Keukenspullen
- lage ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook de groenten 3 min. Giet af en laat uitlekken.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Meng de panko met de tijm, peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
- Doe de groenten in de ovenschaal en verdeel de kruidenpanko erover. Doe de boter in klontjes erop en bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin. Bestrooi met de hazelnoten.
bereidingstip:
Je kunt de panko vervangen door verkruimeld brood.
variatietip:
Vervang dan de hazelnoten door 100 g geitenkaasbolletjes (bakje).
variatietip:
Bestrooi de groenten met 4 el gebakken uitjes in plaats van met hazelnoten.
variatietip:
Vervang de hazelnoten door 70 g uitgebakken spekjes. Lekker hartig.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 245 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 60 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Bloemkool- en broccoliroosjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bloemkool- en broccoliroosjes
- 350 g bloemkool
- 350 g broccoli
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes.
Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook de groenten 3 min. Giet af en laat uitlekken.
- 1 rode ui
- 50 g panko Japans paneermeel
- ½ el gedroogde tijm
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Meng de panko met de tijm, peper en eventueel zout.
- 50 g ongebrande hazelnoten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
- 30 g ongezouten roomboter
Doe de groenten in de ovenschaal en verdeel de kruidenpanko erover. Doe de boter in klontjes erop en bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin.
Bestrooi met de hazelnoten.
bereidingstip:
Je kunt de panko vervangen door verkruimeld brood.
variatietip:
Vervang dan de hazelnoten door 100 g geitenkaasbolletjes (bakje).
variatietip:
Bestrooi de groenten met 4 el gebakken uitjes in plaats van met hazelnoten.
variatietip:
Vervang de hazelnoten door 70 g uitgebakken spekjes. Lekker hartig.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.