bewaar
Witvis met notentopping, bloemkool puree en salsa
Witvis met notentopping, bloemkool puree en salsa
bewaar

Witvis met notentopping, bloemkool puree en salsa

Zachte visfilet in een krokant jasje van panko en hazelnoten.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

stamppotaardappelen

400 g

koelvers bloemkoolroosje

50 g

ongebrande hazelnoten

25 g

panko Japans paneermeel

50 g

ongezouten roomboter

525 g

verse pangasiusfilet

1 el

Franse mosterd

250 g

cherrytomaten

15 g

verse peterselie

1 el

traditionele olijfolie

½ el

azijn

75 ml

halfvolle melk

150 g

komkommerrauwkost

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Zachte visfilet in een krokant jasje van panko en hazelnoten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze, zodra het water kookt, in 15 min. gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.

2

Doe ondertussen de hazelnoten in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer. Meng samen met de panko, de helft van de boter, peper en eventueel zout tot een kruimig mengsel. Vet de ovenschaal in met wat olie of boter en leg de pangasiusfilets erin. Bestrijk met de mosterd, verdeel het panko-notenmengsel erover en druk goed aan. Bak ca. 15 min. in de oven.

3

Snijd ondertussen voor de tomatensalsa de cherrytomaten in kwarten en snijd de peterselie fijn. Klop een dressing van de olie, azijn en peper naar smaak. Schep de tomaten en peterselie om met de dressing.

4

Verwarm de melk in een steelpan of magnetron. Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op. Voeg de melk, de rest van de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep om met de komkommerrauwkost. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de bloemkoolpuree en pangasiusfilets over de borden en serveer de tomatensalsa erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box-gerecht.