Ge­bak­ken ka­bel­jauw met beur­re noi­set­te

Beurre noisette is een klein wonder uit de pan. Doordat de eiwitten bruin kleuren krijgt het een volle nootachtige smaak.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Beurre noisette is een klein wonder uit de pan. Doordat de eiwitten bruin kleuren krijgt het een volle nootachtige smaak. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de kabeljauwhaasjes droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en eventueel zout en vervolgens met de bloem. Schud de overtollige bloem van de vis. Verhit ⅓ van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de kabeljauw op middelhoog vuur 4 min. aan 1 kant, keer de vis en bak nog 3 min. op de andere zijde.
  2. Verhit ondertussen de rest van de boter in een steelpan of koekenpan met lichtgekleurde bodem (licht metaal of wit) zodat je de kleur van de boter goed kunt beoordelen. De boter zal eerst gaan bruisen en schuimen en daarna verkleuren. Neem de boter van het vuur als deze goudbruin kleurt en schenk meteen over in een vuurvast schaaltje. Roer de kappertjes door de bruine boter. Verdeel de vis over de borden en schep de beurre noisette erover. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.

combinatietip:

Lekker met Jamie Olivers hasselbacks; dit recept vind je elders op deze website.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 360 mg
Tags
Ook te zien in

Gebakken kabeljauw met beurre noisette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken ka­bel­jauw met beur­re noi­set­te

1
1
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 1 el bloem

Dep de kabeljauwhaasjes droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en eventueel zout en bloem. Schud de overtollige bloem van de vis.

2
2
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.

3
3

Bak de kabeljauw op middelhoog vuur 4 min. aan 1 kant, keer de vis en bak nog 3 min. op de andere zijde.

4
4
  • 50 g boter

Verhit ondertussen de boter in een steelpan of koekenpan met lichtgekleurde bodem (licht metaal of wit) zodat je de kleur van de boter goed kunt beoordelen.

5
5

De boter zal eerst gaan bruisen en schuimen en daarna verkleuren.

6
6

Neem de boter van het vuur als deze goudbruin kleurt en schenk meteen over in een vuurvast schaaltje.

7
7
  • 1 el kappertjes

Roer de kappertjes door de bruine boter.

8
8
  • 3 takjes peterselie

Verdeel de vis over de borden en schep de beurre noisette erover. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.

combinatietip:

Lekker met Jamie Olivers hasselbacks; dit recept vind je elders op deze website.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.