Avocadoquinoasalade met zalm
Powersalade met goede vetten, mineralen én eiwitten

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g quinoa
- 300 g verse zalmfilets
- 200 g verse sugarsnaps
- 1 komkommer
- ½ stuk krop ijsbergsla
- 1 avocado
- 15 g verse dille
- 125 ml crème fraîche
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 10 min. in de oven net gaar.
- Breng ondertussen een laag water aan de kook en kook de sugarsnaps 1 min. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes. Meng de quinoa, sugarsnaps, komkommer en ijsbergsla in een ruime schaal.
- Verdeel de zalm met 2 vorken in vlokken en leg op de salade. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en verdeel over de salade. Snijd de dille fijn, meng met de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de salade of serveer erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 60 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Avocadoquinoasalade met zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Avocadoquinoasalade met zalm
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 150 g quinoa
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 300 g verse zalmfilets
Doe ondertussen de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 10 min. in de oven net gaar.
- 200 g verse sugarsnaps
Breng ondertussen een laag water aan de kook en kook de sugarsnaps 1 min.
Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
- 1 komkommer
- ½ stuk krop ijsbergsla
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes.
Meng de quinoa, sugarsnaps, komkommer en ijsbergsla in een ruime schaal.
Verdeel de zalm met 2 vorken in vlokken en leg op de salade.
- 1 avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil.
Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en verdeel over de salade.
- 15 g verse dille
- 125 ml crème fraîche
Snijd de dille fijn, meng met de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de salade of serveer erbij.