bewaar
Quinoa-geitenkaassalade met rode biet & parmaham
Quinoa-geitenkaassalade met rode biet & parmaham
bewaar

Quinoa-geitenkaassalade met rode biet & parmaham

Deze salade met quinoa, geitenkaas, rode biet en parmaham is met 15 minuten klaar!

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

quinoa

2

eetrijpe avocado's

2

mandarijnen

75 g

rucola slamelange

3 el

vinaigrette citroen

400 g

geraspte rode biet

75 g

parmaham

100 g

Bettine saladebolletje geitenkaas naturel

Deze salade met quinoa, geitenkaas, rode biet en parmaham is met 15 minuten klaar!

Aan de slag

1

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.

2

Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in dunne plakken. Pel de mandarijnen en verdeel in partjes.

3

Schep de quinoa om met de slamelange en vinaigrette en verdeel over een grote schaal. Verdeel de avocado, mandarijnpartjes en bietjes erover. Halveer de ham in de breedte en verdeel samen met de geitenkaas erover.

tip

variatietipWil je dit gerecht maken, maar dan zonder vlees? Laat dan de parmaham achterwege.

serveertipLekker met geroosterde pompoenpitten.