Quinoa-gei­ten­kaas­sa­la­de met ro­de biet & par­ma­ham

Deze salade met quinoa, geitenkaas, rode biet en parmaham is met 15 minuten klaar!

(6) waardeer
hoofdgerecht Deze salade met quinoa, geitenkaas, rode biet en parmaham is met 15 minuten klaar! 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
  2. Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in dunne plakken. Pel de mandarijnen en verdeel in partjes.
  3. Schep de quinoa om met de slamelange en vinaigrette en verdeel over een grote schaal. Verdeel de avocado, mandarijnpartjes en bietjes erover. Halveer de ham in de breedte en verdeel samen met de geitenkaas erover.

variatietip:

Wil je dit gerecht maken, maar dan zonder vlees? Laat dan de parmaham achterwege.

serveertip:

Lekker met geroosterde pompoenpitten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 37-38

Quinoa-geitenkaassalade met rode biet & parmaham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa-gei­ten­kaas­sa­la­de met ro­de biet & par­ma­ham

1
1
  • 300 g quinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.

2
2
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in dunne plakken.

3
3
  • 2 mandarijnen

Pel de mandarijnen en verdeel in partjes.

4
4
  • 75 g rucola slamelange
  • 3 el vinaigrette citroen

Schep de quinoa om met de slamelange en vinaigrette en verdeel over een grote schaal.

5
5
  • 400 g geraspte rode bieten

Verdeel de avocado, mandarijnpartjes en bietjes erover.

6
6
  • 75 g parmaham
  • 100 g Bettine saladebolletjes geitenkaas naturel

Halveer de ham in de breedte en verdeel samen met de geitenkaas erover.

variatietip:

Wil je dit gerecht maken, maar dan zonder vlees? Laat dan de parmaham achterwege.

serveertip:

Lekker met geroosterde pompoenpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.