Len­te­maal­tijd­sa­la­de van quinoa en biet

Spring is in the air! Dat lentezonnetje vraagt natuurlijk om zo'n kleurrijke salade als deze.

(1) waardeer
hoofdgerecht Spring is in the air! Dat lentezonnetje vraagt natuurlijk om zo'n kleurrijke salade als deze. 4 personen
4 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bospeen in schuine stukken van 2 cm. Vet de ovenschaal in. Schil de bietjes, snijd in partjes en doe samen met de bospeen in de ovenschaal. Besprenkel met de vinaigrette, (versgemalen) peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in de oven.
  2. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een ruime schaal en laat iets afkoelen. Doe de geitenkaas en crème fraîche in een kom en klop met een handmixer in 1 min. luchtig. Snijd de bieslook fijn en spatel erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  3. Hak de amandelen grof en rooster 3-4 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schep de rucola door de quinoa en groente. Verdeel de opgeklopte geitenkaas over de salade. Bestrooi met de amandelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 11  g
  • natrium 320 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Lentemaaltijdsalade van quinoa en biet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­maal­tijd­sa­la­de van quinoa en biet

1
1
  • 600 g geschilde bospenen

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bospeen in schuine stukken van 2 cm.

2
2
  • 500 g gekookte bietjes

Vet de ovenschaal in. Schil de bietjes, snijd in partjes en doe samen met de bospeen in de ovenschaal.

3
3
  • 60 ml Maille vinaigrette de vin rouge

Besprenkel met de vinaigrette, (versgemalen) peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in de oven.

4
4
  • 275 g Lassie biologische 3 kleuren quinoa

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een ruime schaal en laat iets afkoelen.

5
5
  • 100 g geitenkaas naturel
  • 125 g crème fraîche
  • 20 g verse bieslook

Doe de geitenkaas en crème fraîche in een kom en klop met een handmixer in 1 min. luchtig. Snijd de bieslook fijn en spatel erdoor.

6
6

Breng op smaak met (versgemalen) peper.

7
7
  • 45 g blanke garneeramandelen

Hak de amandelen grof en rooster 3-4 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin.

8
8
  • 75 g rucola

Schep de rucola door de quinoa en groente. Verdeel de opgeklopte geitenkaas over de salade. Bestrooi met de amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.