Lentemaaltijdsalade van quinoa en biet

Spring is in the air! Dat lentezonnetje vraagt natuurlijk om zo'n kleurrijke salade als deze.

610 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bospeen in schuine stukken van 2 cm. Vet de ovenschaal in. Schil de bietjes, snijd in partjes en doe samen met de bospeen in de ovenschaal. Besprenkel met de vinaigrette, (versgemalen) peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in de oven.

  2. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een ruime schaal en laat iets afkoelen. Doe de geitenkaas en crème fraîche in een kom en klop met een handmixer in 1 min. luchtig. Snijd de bieslook fijn en spatel erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

  3. Hak de amandelen grof en rooster 3-4 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schep de rucola door de quinoa en groente. Verdeel de opgeklopte geitenkaas over de salade. Bestrooi met de amandelen.

Lentemaaltijdsalade van quinoa en biet

Spring is in the air! Dat lentezonnetje vraagt natuurlijk om zo'n kleurrijke salade als deze.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel