bewaar
Roze quinoa met geroosterde biet en sjalot
Roze quinoa met geroosterde biet en sjalot
bewaar

Roze quinoa met geroosterde biet en sjalot

Dit bijgerecht ziet er niet alleen heel indrukwekkend uit, zo smaakt het ook.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
253waarderingen

Ingrediënten

8 personen

200 g

quinoa

500 g

gekookte bieten

200 g

sjalotten

3 el

traditionele olijfolie

½ tl

zout

2 el

rodewijnazijn

4 el

mayonaise met citroen

1

medium handsinaasappel

7½ g

verse koriander

150 g

Griekse yoghurt

40 g

rucola

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Dit bijgerecht ziet er niet alleen heel indrukwekkend uit, zo smaakt het ook.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen. Schil de bieten. Snijd ⅔ van de bieten in partjes en de rest in blokjes van een ½ cm (brunoise). Doe de partjes in de ovenschaal en de blokjes in een kom. Pel de sjalotten, snijd ze in partjes en doe ze bij de partjes biet in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 45 min. in de oven.

2

Meng de rodewijnazijn en mayonaise door de bietenblokjes. Schep de lauwwarme quinoa erdoor. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en snijd de koriander fijn. Schep de Griekse yoghurt in een kom. Meng de koriander en de helft van het sinaasappelrasp door de yoghurt. Verdeel de rucola over een platte schaal. Schep de quinoa erop en verdeel de geroosterde groenten erover. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp. Serveer de korianderyoghurt erbij.

tip

variatietipJe kunt dit gerecht ook prima maken met gewone mayonaise.

bereidingstipJe kunt dit gerecht 's middags al maken en deels buiten de koelkast bewaren. Zet wel de yoghurt en de rucola tot gebruik koel weg.

Roze Quinoa met geroosterde biet en sjalot

Instructievideo - 03:50 min.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.