bewaar
Gegrilde rodekool met quinoa en tahinsaus
Gegrilde rodekool met quinoa en tahinsaus
bewaar

Gegrilde rodekool met quinoa en tahinsaus

It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rodekool

3 el

milde olijfolie

1 el

vadouvan

300 g

3-kleurenquinoa

15 g

verse platte peterselie

15 g

verse munt

2

bosuitjes

4 partjes

gekonfijte citroenen

1 teen

knoflook

5 el

Bio Today tahini white in pot

30 ml

kraanwater

Dit heb je nodig

  • bakpapier

It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de rodekool in 8 parten. Bestrijk de kool met ⅔ van de olie en bestrooi met de vadouvan. Verdeel de kool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. gaar in de oven. Keer halverwege.

2

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.

3

Snijd de peterselie, munt en bosuitjes fijn. Meng de kruiden, bosui en de rest van de olie met de quinoa. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.

4

Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroenparten, dit wordt niet gebruikt. Snijd de schil fijn. Rasp de knoflook. Roer in een kommetje de tahin los met het water en roer de citroen en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de quinoa met de rodekool en besprenkel met de tahinsaus.

Gegrilde rodekool met quinoasalade

Instructievideo - 00:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde rodekool met quinoa en tahinsaus

It's time to grill! Met rodekool, welteverstaan. Heerlijk voor deze vegan salade.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig