Vegaburger met sesammayonaise en komkommer
Barbecueën als je geen vlees of vis eet? Kan prima! Deze burger bomvol groente doet nergens voor onder.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el Bio Today tahini white in pot (sesampasta)
- 2 el mayonaise
- 2 el sesamzaad
- ½ komkommer
- 50 g radijsjes
- 4 el rijstazijn
- 4 sesambollen
- 4 vegetarische hamburgers
- 25 g cassavekroepoek
- 1 bakje tuinkers
Keukenspullen
- barbecue of grillpan
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Meng de tahini en mayonaise met de helft van het sesamzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Schaaf het vruchtvlees met een kaasschaaf in de lengte in linten. Snijd de radijs in dunne plakjes. Meng de komkommer, radijs en azijn met de rest van het sesamzaad.
- Snijd de sesambollen open. Gril de helften op de snijkanten 2 min. op de barbecue. Neem van de grill. Gril de burgers 4 min. op de barbecue, keer halverwege. Verkruimel onder tussen de kroepoek.
- Besmeer de onderste helften van de broodjes met de helft van de sesammayonaise en beleg met de komkommersalade. Leg hierop een burger, verdeel de rest van de mayonaise erover en bestrooi met de kroepoek en tuinkers. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 38 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 680 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Vegaburger met sesammayonaise en komkommer
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegaburger met sesammayonaise en komkommer
Steek de barbecue aan.
- 2 el Bio Today tahini white in pot
- 2 el mayonaise
- 1 el sesamzaad
Meng de tahini en mayonaise met het sesamzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- ½ komkommer
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Schaaf het vruchtvlees met een kaasschaaf in de lengte in linten.
- 50 g radijsjes
- 4 el rijstazijn
- 1 el sesamzaad
Snijd de radijs in dunne plakjes. Meng de komkommer, radijs en azijn met het sesamzaad.
- 4 sesambollen
Snijd de sesambollen open. Gril de helften op de snijkanten 2 min. op de barbecue. Neem van de grill.
- 4 vegetarische hamburgers
- 25 g cassavekroepoek
Gril de burgers 4 min. op de barbecue, keer halverwege. Verkruimel ondertussen de kroepoek.
Besmeer de onderste helften van de broodjes met de helft van de sesammayonaise en beleg met de komkommersalade.
- 1 bakje tuinkers
Leg hierop een burger, verdeel de rest van de mayonaise erover en bestrooi met de kroepoek en tuinkers. Leg de bovenkant van de broodjes erop.