bewaar
Frisse hummus met zhug
Frisse hummus met zhug
bewaar

Frisse hummus met zhug

Zelfgemaakte hummus is zó veel lekkerder, en ook nog eens supersnel klaar.

5 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

360 g

kikkererwten in pot

2 el

Bio Today tahini white in pot

2 tl

Verstegen zhug kruidenmix

75 ml

water

1

citroen

7½ g

verse koriander

1

bosui

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Zelfgemaakte hummus is zó veel lekkerder, en ook nog eens supersnel klaar.

Aan de slag

1

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe samen met de tahini, zhug en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot hummus.

2

Halveer de citroen en pers één helft uit in een kommetje. Snijd de rest in partjes. Snijd de koriander fijn en de bosui in flinterdunne ringetjes. Schep 2 el citroensap, de koriander en bosui door de hummus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.

algemeenTahini white is een pasta van sesamzaadjes die eerst zijn gepeld, vandaar de lichte kleur. Je kunt ermee koken, maar op brood − samen met wat plakjes komkommer − smaakt de tahini ook heerlijk.

combinatietipLekker op een pitabroodje met falafel, plakjes tomaat en komkommer.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.