Crackers met lijnzaad en pompoenpitten
Deze crackers vol zaden en pitten maak je helemaal zélf.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 90 g pompoenpitten (bakje 100 g)
- 75 g sesamzaad (bakje 100 g)
- 60 g lijnzaad
- 90 g hennepzaad (cup 150 g)
- 100 g boekweitmeel
- 1 tl zout
- 60 ml raapzaadolie (flesje 250 ml)
- 300 ml kraanwater
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe 45 gram van de pompoenpitten, 45 g sesamzaad, 45 g lijnzaad, 75 g hennepzaad, het boekweitmeel, zout, de olie en het water in een kom en meng door elkaar.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaten en strijk met de bolle kant van een lepel gelijkmatig uit. Bestrooi met de rest van de pompoenpitten, het sesamzaad, lijnzaad en hennepzaad. Bak ca. 50 min. in de oven. Snijd de crackers na 25 min. in stukken, zet terug in de oven en wissel daarbij de bakplaten. Neem uit de oven en laat de crackers afkoelen.
Tip:
Je kunt de crackers in elk gewenst formaat snijden. Doe dit halverwege de baktijd.
bewaartip:
De crackers zijn in een afgesloten plastic bakje een maand houdbaar.

Crackers met lijnzaad en pompoenpitten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 300 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Crackers met lijnzaad en pompoenpitten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Crackers met lijnzaad en pompoenpitten

Verwarm de oven voor op 150 °C.

- 45 g pompoenpitten
- 45 g sesamzaad
- 45 g lijnzaad
- 75 g hennepzaad
- 100 g boekweitmeel
- 1 tl zout
- 60 ml raapzaadolie
- 300 ml kraanwater
Doe de pompoenpitten, het sesamzaad, lijnzaad, hennepzaad, boekweitmeel, zout, de olie en het water in een kom en meng door elkaar.

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaten en strijk met de bolle kant van een lepel gelijkmatig uit.

- 45 g pompoenpitten
- 30 g sesamzaad
- 15 g lijnzaad
- 15 g hennepzaad
Bestrooi met de pompoenpitten, het sesamzaad, lijnzaad en hennepzaad.

Bak ca. 50 min. in de oven. Snijd de crackers na 25 min. in stukken, zet terug in de oven en wissel daarbij de bakplaten.
Tip: Serveer bijvoorbeeld met de broccolispread. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Neem uit de oven en laat de crackers afkoelen. Lekker!
bewaartip:
De crackers zijn in een afgesloten plastic bakje een maand houdbaar.