bewaar
Glutenvrije taart met spinazie, zaden en avocado
Glutenvrije taart met spinazie, zaden en avocado
bewaar

Glutenvrije taart met spinazie, zaden en avocado

De bodem van deze taart maak je van amandelen, hazelnoten, maizena en kokosolie.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
30 min. wachten
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

ongebrande amandelen

100 g

ongebrande hazelnoten

4 el

maizena

6 el

kokosolie

6 el

ijskoud water

150 g

verse spinazie

1

eetrijpe avocado

2

middelgrote eieren

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

½ tl

komijnzaad

½ tl

chilivlokken

1 el

sesamzaad

1 el

lijnzaad

1 el

pompoenpitten

1 el

hennepzaad

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • staafmixer

  • springvorm (Ø 25 cm)

De bodem van deze taart maak je van amandelen, hazelnoten, maizena en kokosolie.

Aan de slag

1

Maal de amandelen en hazelnoten zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Schep in een ruime kom. Voeg de maizena, kokosolie, het water en eventueel zout toe en roer tot een glad en samenhangend geheel. Laat afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Snijd de spinazie grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een kom. Voeg de eieren, koriander, komijn en chilivlokken toe. Pureer met de staafmixer. Schep de spinazie door het avocadomengsel en breng eventueel op smaak met zout.

3

Schep notenmengsel in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel tot een gelijkmatige bodem. Schep het spinazie-avocadomengsel in de vorm en strijk glad. Bestrooi met het sesamzaad, lijnzaad, de pompoenpitten en het hennepzaad. Bak de taart onderin de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.

tip

serveertipDe quiche is zowel warm, lauw als koud lekker.

Glutenvrije taart met spinazie, zaden en avocado

Instructievideo - 03:25 min.