Vegan worstenbroodje

Leuk & snel

- 00:57 min.

Wat is carnaval zonder worstenbroodjes? Of, op z’n Brabants: worstenbrooikes? Niks! En carnaval zou ook geen carnaval zijn als niet iedereen mee mocht doen. Dus deze worstenbroodjes zijn vegan, zodat iedereen een goede bodem kan leggen voor het feest losbarst. Proost! Of uh, laat die vegan worstenbroodjes maar komen!

INGREDIËNTEN 
300 g mix voor witbrood
200 ml water 
bloem om te bestuiven 
4 Beyond Meat Sausage plantaardige worst

Keukenspullen
staande mixer met deeghaken
bakpapier
vershoudfolie  

Deeg rijzen voor worstenbroodjes
Doe de broodmix in de kom van een staande mixer met deeghaak. Voeg het water toe en meng op de middelste stand in ca. 4-6 min. tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 8 porties en rol tussen je handpalmen tot balletjes. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat en dek af met vershoudfolie. Laat op een tochtvrije plek 30 min. rijzen tot het in volume verdubbeld is. 

Vegan worstenbroodjes maken
Halveer ondertussen de worsten in de lengte doormidden en rol tot worstjes van ca. 12 cm lang. Rol elk deegballetje met de deegroller uit tot een ovaal lapje dat iets groter is dan de worstjes. Leg telkens een worstje in het midden van het stukje deeg. Vouw de korte kanten van het deeg naar binnen, en vouw de onder- en bovenkant dicht. Laat iets overlappen en knijp het deeg met je duim en wijsvinger dicht en rol rond. 

Worstenbroodjes bakken
Leg de broodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur op een warme plek rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat 10 min. rusten. Serveer warm of koud.