bewaar
BBQ worstenbroodje
BBQ worstenbroodje
bewaar

BBQ worstenbroodje

Deze worstenbroodjes hebben een leuke swirl van pizzadeeg en genoeg saus om in te dippen!

10 min. bereiden
licht pittig
8waarderingen

Ingrediënten

8 porties

8

hotdogs naturel

130 g

koelvers pizzadeeg

2 el

ketchup

2 el

mayonaise

1 tl

milde mosterd

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • grote tapasprikkers

Deze worstenbroodjes hebben een leuke swirl van pizzadeeg en genoeg saus om in te dippen!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Week de tapasprikkers in water. Steek de tapasprikkers tot de helft in de onderkanten van de hotdogs. Rol het deeg uit en snijd het in repen van ca. 1 cm. Plak steeds 2 repen aan elkaar tot 1 lange. Wikkel de repen in een spiraal met wat ruimte ertussen om de worstjes heen.

2

Rooster de worstjes 5 min. op de barbecue, tot het deeg lichtbruin en gaar is, keer regelmatig.

3

Roer ondertussen de ketchup, mayonaise en mosterd door elkaar. Serveer de worstenbroodjes met de saus.

vegatipGebruik in plaats van hotdogs vega worstjes, die zijn vaak wat kleiner, gebruik dan ook wat minder pizzadeeg.
bewaartipMet de rest van het pizzadeeg maak je snelle, kleine knoflookbroodjes. Pers 1 teen knoflook uit in 4 el olijfolie. Verdeel het deeg in stukjes, rooster ze op de barbecue gaar en bestrijk met de knoflookolie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

BBQ worstenbroodje

Deze worstenbroodjes hebben een leuke swirl van pizzadeeg en genoeg saus om in te dippen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig