BBQ worstenbroodje
Deze worstenbroodjes hebben een leuke swirl van pizzadeeg en genoeg saus om in te dippen!
Ingrediënten
8 porties
8
hotdogs naturel
130 g
koelvers pizzadeeg
2 el
ketchup
2 el
mayonaise
1 tl
milde mosterd
Dit heb je nodig
barbecue
grote tapasprikkers
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Week de tapasprikkers in water. Steek de tapasprikkers tot de helft in de onderkanten van de hotdogs. Rol het deeg uit en snijd het in repen van ca. 1 cm. Plak steeds 2 repen aan elkaar tot 1 lange. Wikkel de repen in een spiraal met wat ruimte ertussen om de worstjes heen.
Rooster de worstjes 5 min. op de barbecue, tot het deeg lichtbruin en gaar is, keer regelmatig.
Roer ondertussen de ketchup, mayonaise en mosterd door elkaar. Serveer de worstenbroodjes met de saus.
BBQ worstenbroodje
Deze worstenbroodjes hebben een leuke swirl van pizzadeeg en genoeg saus om in te dippen!

null porties
285 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Week de tapasprikkers in water. Steek de tapasprikkers tot de helft in de onderkanten van de hotdogs. Rol het deeg uit en snijd het in repen van ca. 1 cm. Plak steeds 2 repen aan elkaar tot 1 lange. Wikkel de repen in een spiraal met wat ruimte ertussen om de worstjes heen.
Rooster de worstjes 5 min. op de barbecue, tot het deeg lichtbruin en gaar is, keer regelmatig.
Roer ondertussen de ketchup, mayonaise en mosterd door elkaar. Serveer de worstenbroodjes met de saus.
vegatip:Gebruik in plaats van hotdogs vega worstjes, die zijn vaak wat kleiner, gebruik dan ook wat minder pizzadeeg.
bewaartip:Met de rest van het pizzadeeg maak je snelle, kleine knoflookbroodjes. Pers 1 teen knoflook uit in 4 el olijfolie. Verdeel het deeg in stukjes, rooster ze op de barbecue gaar en bestrijk met de knoflookolie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)8 hotdogs naturel
130 g koelvers pizzadeeg
2 el ketchup
2 el mayonaise
1 tl milde mosterd
Dit heb je nodig
barbecue
grote tapasprikkers