Vegan chocolademousse

Leuk & snel

- 00:26 min.

Chocoladepudding die vegan is? Dat kan! Deze vegan chocoladepudding maak je makkelijk zelf. Het geheim? Aquafaba, oftewel: kikkererwtenvocht. Daarvan krijgt je pudding die typische puddingstructuur: fluffy en stevig tegelijk. Precies wat-ie nodig heeft! Serveer de pudding in een mooi glaasje. Strooi er zeezout over voor de finishing touch en je hebt een verantwoord dessert om je (vegan) diner mee af te sluiten!

INGREDIËNTEN
100 g pure chocolade fleur de sel 53% (vegan)
350 g kikkererwten in pot (alleen het vocht)
1 tl citroensap (of azijn)
50 g suiker
1 tl vanille aroma
1/4 tl grof zeezout

Chocolade smelten: au-bain marie 
Breek de chocolade in stukjes in een vuurbestendige kom en hang deze in een pan met bijna kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raak (au-bain marie). Smelt de chocola al roerend. Neem uit de pan en laat afkoelen totdat je er met je vinger in kunt dippen maar het nog wel warm is.

Vegan chocoladepudding maken 
Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Je hebt ca. 75 ml nodig. Voeg de citroensap toe. De kikkererwten worden niet gebruikt. Klop met de handmixer het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en vanille-aroma toe. Spatel de chocolade in delen door de opgeklopte aquafaba.

Chocoladepudding afmaken
Verdeel de mousse over de glazen en laat 30 min. opstijven in de koelkast. Neem uit de koelkast en bestrooi met het zout.

TIP
Van de kikkererwten kun je hummus maken of los door een salade doen.