bewaar
Vegan aardappelgratin
Vegan aardappelgratin
bewaar

Vegan aardappelgratin

De sojaroom in deze plantaardige aardappelgratin is een perfecte vervanging voor kookroom.

20 min. bereiden
1 uur 5 min. oventijd
1 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 tenen

knoflook

10

zwarte peperkorrels

4

sjalotjes

500 ml

Alpro cuisine soya

8 takjes

verse tijm

1 tl

zeezout

1 el

milde olijfolie

1 kg

iets kruimige aardappelen

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

De sojaroom in deze plantaardige aardappelgratin is een perfecte vervanging voor kookroom.

Aan de slag

1

Pel de knoflook. Kneus de peperkorrels en knoflook met de platte kant van een mes. Pel en snipper de sjalotjes. Breng de sojaroom met de knoflook, peper, sjalot en takjes tijm aan de kook. Zet het vuur uit en laat 1 uur trekken.

2

Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de ovenschaal in met de olie.

3

Schil de aardappelen en spoel ze af in een vergiet. Zeef het sojamengsel en doe in een kookpan. Breng aan de kook en haal van het vuur. Schaaf de aardappelen in dunne plakjes direct boven de pan. Zo komt alle zetmeel in de gratin, wat zorgt voor een goede structuur. Meng goed. Doe het aardappelmengsel in de ovenschaal en laat in 55 min. gaar worden in de oven.

4

Zet de oven op 220 °C en laat de toplaag in ca. 10 min. goudbruin worden.