bewaar
Aardappelwaaiers
Aardappelwaaiers
bewaar

Aardappelwaaiers

Eenvoudig, maar zó feestelijk: aardappelen insnijden en aankleden met spek en knoflook.

25 min. bereiden
45 min. oventijd
45 min. wachten
179waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

125 g

ontbijtspek

4 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

1 tl

zeezout

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (18 x 24 cm)

Eenvoudig, maar zó feestelijk: aardappelen insnijden en aankleden met spek en knoflook.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en maak in elke aardappel met een scherp mes om de halve cm een snee van 3 cm diep. Snijd de plakjes ontbijtspek doormidden. Snijd de knoflook in plakjes.

2

Steek afwisselend een plakje knoflook en ½ plakje spek in de openingen en leg de aardappelwaaiers in een ovenschaal. Besprenkel met de olie, strooi het zout erover en bak in ca. 45 min. goudbruin.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.