bewaar
Aardappelwaaiers
Aardappelwaaiers
bewaar

Aardappelwaaiers

Eenvoudig, maar zó feestelijk: aardappelen insnijden en aankleden met spek en knoflook.

25 min. bereiden
45 min. oventijd
45 min. wachten
179waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

125 g

ontbijtspek

4 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

1 tl

zeezout

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (18 x 24 cm)

Eenvoudig, maar zó feestelijk: aardappelen insnijden en aankleden met spek en knoflook.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en maak in elke aardappel met een scherp mes om de halve cm een snee van 3 cm diep. Snijd de plakjes ontbijtspek doormidden. Snijd de knoflook in plakjes.

2

Steek afwisselend een plakje knoflook en ½ plakje spek in de openingen en leg de aardappelwaaiers in een ovenschaal. Besprenkel met de olie, strooi het zout erover en bak in ca. 45 min. goudbruin.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.