Aardappelwaaiers
Eenvoudig, maar zó feestelijk: aardappelen insnijden en aankleden met spek en knoflook.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 125 g ontbijtspek
- 4 tenen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 tl zeezout
Keukenspullen
- ovenschaal (18 x 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en maak in elke aardappel met een scherp mes om de halve cm een snee van 3 cm diep. Snijd de plakjes ontbijtspek doormidden. Snijd de knoflook in plakjes.
- Steek afwisselend een plakje knoflook en ½ plakje spek in de openingen en leg de aardappelwaaiers in een ovenschaal. Besprenkel met de olie, strooi het zout erover en bak in ca. 45 min. goudbruin.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 2.311 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Aardappelwaaiers
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappelwaaiers
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 kg iets kruimige aardappelen
Boen de aardappelen schoon en maak in elke aardappel met een scherp mes om de halve cm een snee van 3 cm diep.
- 125 g ontbijtspek
- 4 tenen knoflook
Snijd de plakjes ontbijtspek doormidden. Snijd de knoflook in plakjes.
Steek afwisselend een plakje knoflook en ½ plakje spek in de openingen en leg de aardappelwaaiers in de ovenschaal.
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 tl zeezout
Besprenkel met de olie, strooi het zout erover en bak in ca. 45 min. goudbruin.