Hasselback-aardappelen met kruidenboter
Hasselback-aardappelen zijn een van dé aardappelklassiekers.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de breedte in dunne schijfjes van ca. 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg de aardappelen in de ovenschaal. Bestrooi met het zeezout.
- Smelt de kruidenboter in een steelpan en giet over de aardappelen. Zorg dat er ook boter tussen de inkepingen terechtkomt door de inkepingen een beetje open te houden met een vork.
- Laat de aardappelen in ca. 55 min. in de oven gaar worden. Bedruppel halverwege met wat gesmolten kruidenboter uit de ovenschaal.
bereidingstip:
Leg de aardappel tussen de stelen van 2 houten pollepels, zo ga je er tijdens het insnijden niet helemaal doorheen.
bereidingstip:
Je kunt de aardappelen t/m stap 2 een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 6 g
-
koolhydraten 48 g
waarvan suikers 3 g -
vet 26 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 360 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Hasselback-aardappelen met kruidenboter
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hasselback-aardappelen met kruidenboter
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 kg AH Excellent gourmande iets kruimige aardappel
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de breedte in dunne schijfjes van ca. 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten.
- 1 tl zeezout
Leg de aardappelen in de ovenschaal. Bestrooi met het zeezout.
- 150 g kruidenboter
Smelt de kruidenboter in een steelpan en giet over de aardappelen.
Zorg dat er ook boter tussen de inkepingen terechtkomt door de inkepingen een beetje open te houden met een vork.
Laat de aardappelen in ca. 55 min. in de oven gaar worden. Bedruppel halverwege met wat gesmolten kruidenboter uit de ovenschaal.
bereidingstip:
Leg de aardappel tussen de stelen van 2 houten pollepels, zo ga je er tijdens het insnijden niet helemaal doorheen.
bereidingstip:
Je kunt de aardappelen t/m stap 2 een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.