Has­sel­back-aard­ap­pe­len

Het ziet er heel feestelijk uit, maar is stiekem heel simpel. Dat blijft ons geheimpje.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Het ziet er heel feestelijk uit, maar is stiekem heel simpel. Dat blijft ons geheimpje. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de breedte in schijfjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zeezout.
  2. Smelt de kruidenboter in een steelpan en giet over de aardappelen. Zorg dat er ook boter tussen de inkepingen terechtkomt door de inkepingen een beetje open te houden met een vork. Steek tussen de inkepingen in elke aardappel een paar blaadjes laurier, halveer de grote blaadjes.
  3. Laat in 50 min. in de oven gaar worden. Bestrooi met zeezout en serveer.

Tip:

Je kunt de aardappelen t/m stap 2 een halve dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast

serveertip:

Serveer de aardappeltjes met de blaadjes laurier, maar verwijder ze als je de aardappelen opeet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 500 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Hasselback-aardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Has­sel­back-aard­ap­pe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg pommes gourmandises

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de breedte in schijfjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten.

3
3
  • 1 el zeezout

Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zeezout.

4
4
  • 100 g kruidenboter

Smelt de kruidenboter in een steelpan en giet over de aardappelen.

5
5

Zorg dat er ook boter tussen de inkepingen terechtkomt door de inkepingen een beetje open te houden met een vork.

6
6
  • 4 g laurierblaadjes

Steek tussen de inkepingen in elke aardappel een paar blaadjes laurier, halveer de grote blaadjes.

7
7

Laat in 50 min. in de oven gaar worden. Bestrooi met zeezout en serveer.

serveertip:

Serveer de aardappeltjes met de blaadjes laurier, maar verwijder ze als je de aardappelen opeet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.