bewaar
Gegratineerde aardappelen
Gegratineerde aardappelen
bewaar

Gegratineerde aardappelen

20 min. bereiden
10 min. wachten
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

iets kruimige aardappelen

1

citroen

100 g

zachte geitenkaas

50 g

boter

1 teen

knoflook

1 tl

gedroogde tijm

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm na 10 min. de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de kaas met 2 tl rasp, de boter, knoflook, tijm en zout.

2

Giet de aardappelen af en laat iets afkoelen. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd ze in de lengte tot halverwege in en duw ze iets open. Verdeel het kaasmengsel over de aardappelen. Bak in de oven in ca. 10 min. goudbruin.

3

U kunt dit aardappelgerecht een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 200 °C.

Gegratineerde aardappelen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig