bewaar
Gepofte aardappelen met honingkarbonades
Gepofte aardappelen met honingkarbonades
bewaar

Gepofte aardappelen met honingkarbonades

20 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

honing

1 eetlepel

olie

1 theelepel

gedroogde tijm

4

ribkarbonades

4 grote

aardappels

2 eetlepels

Dijon mosterd

4 eetlepels

zachte boter

Dit heb je nodig

  • magnetronfolie

Aan de slag

Roer de honing, de olie en de tijm door elkaar, bestrijk de karbonades hiermee. Laat 5 min staan. Verwarm een antiaanbakpan. Bak de karbonades in 15 min. aan weerszijden bruin en gaar. Prik met een vork wat gaatjes in de aardappelen en wikkel ze in magnetronfolie. Pof ze in 7 min. op vol vermogen in de magnetron. Roer de mosterd door de boter. Serveer de warme aardappelen met de mosterdboter. Lekker met sperziebonen of spruitjes.

tip

algemeenDe aardappels kunnen ook in de oven worden gepoft. Verpak ze dan in aluminiumfolie (zoals op de foto te zien is). Verwarm de oven dan voor op 175 °C. En pof ze in een uur gaar.