bewaar
Honing-mosterdkarbonade met gepofte aardappel
Honing-mosterdkarbonade met gepofte aardappel
bewaar

Honing-mosterdkarbonade met gepofte aardappel

15 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

225 g

bladspinazie

3 eetlepels

boter

1 eetlepel

scherpe mosterd

1 theelepel

honing

2 eetlepels

zure room

1

karbonade

2 grote

aardappels

Aan de slag

In pan bevroren spinazie met 1 el boter ca. 15 min. verwarmen, af en toe roeren. In kom helft van mosterd mengen met honing, zout en peper. In andere kom saus roeren van zure room, rest van mosterd, zout en peper. Karbonade met mosterd-honingmengsel insmeren. In koekenpan boter verhitten en karbonade ca. 10 min. op matig vuur bruin en gaar bakken. Aardappels schoonboenen en met vork rondom inprikken. In magnetron aardappels in 6-7 min. op vol vermogen (700 watt) gaarpoffen; halverwege omdraaien. Aardappels op bord leggen, in lengte opensnijden en vullen met mosterdroomsaus. Spinazie en karbonade naast aardappels serveren.