Honing-mosterdkarbonade met gepofte aardappel

Advertentie
Ingrediënten
- 225 g bladspinazie ((diepvries, pak a 450 g)
- 3 eetlepels boter
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels zure room
- 1 karbonade
- 2 grote aardappels (bijv. Super aardappels)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan bevroren spinazie met 1 el boter ca. 15 min. verwarmen, af en toe roeren. In kom helft van mosterd mengen met honing, zout en peper. In andere kom saus roeren van zure room, rest van mosterd, zout en peper. Karbonade met mosterd-honingmengsel insmeren. In koekenpan boter verhitten en karbonade ca. 10 min. op matig vuur bruin en gaar bakken. Aardappels schoonboenen en met vork rondom inprikken. In magnetron aardappels in 6-7 min. op vol vermogen (700 watt) gaarpoffen; halverwege omdraaien. Aardappels op bord leggen, in lengte opensnijden en vullen met mosterdroomsaus. Spinazie en karbonade naast aardappels serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 745 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 46 g
waarvan verzadigd 0 g