bewaar
Gebakken aardappelen met knoflook
Gebakken aardappelen met knoflook
bewaar

Gebakken aardappelen met knoflook

Knoflook, chilivlokken en een beetje zeezout en deze aardappelen zijn op voor je het weet.

1 uur 10 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

15 personen

2 kg

Pommes culinair

100 ml

traditionele olijfolie

2 bollen

knoflook

1 mespunt

grof zeezout

1 mespunt

chilivlokken

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Knoflook, chilivlokken en een beetje zeezout en deze aardappelen zijn op voor je het weet.

Aan de slag

1

Was of schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 2-3 cm. Bewaar de aardappelstukjes in een pan met ruim koud water, zodat ze niet verkleuren. Dep de aardappelen met een keukendoek of -papier goed droog, voordat je ze verder bereidt. Verhit de olijfolie in de hapjespan.

2

Pel de knoflook. Voeg de blokjes aardappel en de knoflookteentjes toe en bak ze in 50-55 min. gaar op laag tot middelhoog vuur met de deksel op de pan. Schud de pan af en toe, zodat het niet aanbakt (houd de deksel er wel op). Bestrooi de aardappelen met het zout en de chilivlokken en serveer direct.