Aard­ap­pel­taart XL

Wat een plaatje! Het kerstdiner vraagt om zo'n fantastisch bijgerecht als deze taart.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Wat een plaatje! Het kerstdiner vraagt om zo'n fantastisch bijgerecht als deze taart. 8 personen
5 2

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur en los de bouillontablet hierin op. Neem de pan van het vuur en roer de salie erdoor. Boen ondertussen de aardappelen schoon. Snijd ze in de lengte met de keukenmachine in dunne plakken.
  2. Vet de ovenschaal in. Schep het botermengsel door de aardappelen. Neem stapeltjes aardappelplakjes en zet ze rechtop en verticaal in de ovenschaal. Herhaal dit tot de vorm gevuld is met rijen aardappelplakjes. Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als de aardappelen te donker worden. Bestrooi met het zeezout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Aardappeltaart XL

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­taart XL

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 60 g boter
  • 1 groentebouillontablet

Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur en los de bouillontablet hierin op.

3
3
  • 2 tl gedroogde salie
  • 1½ kg pommes gourmandine

Neem de pan van het vuur en roer de salie erdoor. Boen ondertussen de aardappelen schoon. Snijd ze in de lengte met de keukenmachine in dunne plakken.

4
4

Vet de ovenschaal in. Schep het botermengsel door de aardappelen. Neem stapeltjes aardappelplakjes en zet ze rechtop en verticaal in de ovenschaal.

5
5

Herhaal dit tot de vorm gevuld is met rijen aardappelplakjes.

6
6

Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • ½ tl grof zeezout

Dek losjes af met aluminiumfolie als de aardappelen te donker worden. Bestrooi met het zeezout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.