bewaar
Aardappeltaart XL
Aardappeltaart XL
bewaar

Aardappeltaart XL

Wat een plaatje! Het kerstdiner vraagt om zo'n fantastisch bijgerecht als deze taart.

15 min. bereiden
50 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

8 personen

60 g

ongezouten roomboter

1

groentebouillontablet

2 tl

gedroogde salie

1½ kg

pommes gourmandine

½ tl

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Wat een plaatje! Het kerstdiner vraagt om zo'n fantastisch bijgerecht als deze taart.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur en los de bouillontablet hierin op. Neem de pan van het vuur en roer de salie erdoor. Boen ondertussen de aardappelen schoon. Snijd ze in de lengte met de keukenmachine in dunne plakken.

2

Vet de ovenschaal in. Schep het botermengsel door de aardappelen. Neem stapeltjes aardappelplakjes en zet ze rechtop en verticaal in de ovenschaal. Herhaal dit tot de vorm gevuld is met rijen aardappelplakjes. Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als de aardappelen te donker worden. Bestrooi met het zeezout.

Aardappeltaart XL

Instructievideo - 00:29 min.