Scandinavische recepten

Die Scandinaviërs weten wat koken is. De Scandinavische keuken heeft zich de afgelopen jaren wereldwijd op de kaart gezet en lijkt vastberaden voorlopig niet meer weg te gaan. Maar wat kunnen wij ermee in de keuken? Allerhande selecteerde een aantal mooie Nordic recepten, genoeg te genieten!

Scandinavische recepten

Koolsalade met gerookte zalm op knäckebröd

Ingrediënten

Aantal personen

1 citroen

15 gram verse dille

300 gram gesneden rode kool

400 gram geraspte bietjes

1 eetlepel mierikswortel in pot

400 gram koelverse hüttenkäse kaas

4 knäckebröd solruta pompoen

200 gram gerookte zalm

210 gram kapperappeltjes

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd een paar takjes dille achter voor garnering en snijd de rest grof.

  2. Meng de rodekool, bietjes, grofgesneden dille en 2 el citroensap in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de mierikswortel en het citroenrasp met de hüttenkäse en breng op smaak met peper.

  3. Halveer het knäckebröd en beleg achtereenvolgens met 1 el koolsalade, zalm, 1 el hüttenkäse en garneer met de kapperappeltjes en de achtergehouden dille. Bestrooi met peper en serveer de rest van de koolsalade en hüttenkäse erbij.