bewaar
Deense gehaktballetjes met bietjes en aardappelhuts
Deense gehaktballetjes met bietjes en aardappelhuts
bewaar

Deense gehaktballetjes met bietjes en aardappelhuts

Heerlijk deze klassieke Deense maaltijd!

30 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

2

sjalotten

500 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

4 el

panko Japans paneermeel

1 tl

gemalen nootmuskaat

½ tl

gemalen kruidnagel*

1 tl

zout

3 el

arachideolie

400 g

geraspte bietjes

4 el

cranberrycompote

300 g

salademix

Heerlijk deze klassieke Deense maaltijd!

Aan de slag

1

Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg de krieltjes met eventueel zout toe en kook in 13 min. gaar.

2

Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn. Doe de helft van de sjalot met het gehakt, ei, de panko, nootmuskaat, kruidnagel, peper en 1 tl zout in een kom. Kneed goed.

3

Vorm met vochtige handen 16 gehaktballen ter grootte van een golfbal en druk ze een beetje plat (frikadeller). Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de ballen in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

4

Meng ondertussen de bietjes met de cranberrycompote en bestrooi met peper en eventueel zout.

5

Giet voor de aardappelhuts de krieltjes af en stamp met de pureestamper grof samen met de salademix en de rest van de sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Verdeel de frikadeller, aardappelhuts en bietjes over de borden. Lekker met extra cranberrycompote.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.