Pe­ren­ca­ke met kar­de­mom

Kneus de kardemom voordat je ze gebruikt, dan komt het aroma vrij en krijg je een heerlijke smaak en geur.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(24) waardeer
scandinavisch nagerecht Kneus de kardemom voordat je ze gebruikt, dan komt het aroma vrij en krijg je een heerlijke smaak en geur. 12 personen
4 24

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
  • bakpapier
  • satéprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkreukel een vel bakpapier en bekleed de springvorm of ovenschaal ermee, zodat de vulling er straks niet uit loopt. Smelt de boter met de rietsuiker in een steelpan op laag vuur. Roer af en toe. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg het vanille-extract toe.
  2. Klop ondertussen de eieren los met de melk. Zeef het bakmeel, de kardemom en het zout. Schil de peren, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door het eimengsel. Spatel het bakmeelmengsel erdoor. Verdeel de peer over de springvorm of ovenschaal en verdeel het beslag erover.
  3. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min gaar. Controleer na 45 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Verwijder na 15 min. de rand van de springvorm.

bewaartip:

Je kunt de cake 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt buiten de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Perencake met kardemom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­ren­ca­ke met kar­de­mom

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2

Verkreukel een vel bakpapier en bekleed de springvorm of ovenschaal ermee, zodat de vulling er straks niet uit loopt.

3
3
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 130 g rietsuiker
  • 1 tl vanille-extract

Smelt de boter met de rietsuiker in een steelpan op laag vuur. Roer af en toe. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg het vanille-extract toe.

4
4
  • 2 middelgrote eieren
  • 175 ml halfvolle melk
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl gemalen kardemom
  • 1 mespunt zout

Klop ondertussen de eieren los met de melk. Zeef het bakmeel, de kardemom en het zout.

5
5
  • 4 eetrijpe peren

Schil de peren, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

6
6

Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door het eimengsel. Spatel het bakmeelmengsel erdoor.

7
7

Verdeel de peer over de springvorm of ovenschaal en verdeel het beslag erover.

8
8

Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min gaar.

9
9

Controleer na 45 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar.

10
10

Neem de cake uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Verwijder na 15 min. de rand van de springvorm.

bewaartip:

Je kunt de cake 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt buiten de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.