bewaar
Perencake met kardemom
Perencake met kardemom
bewaar

Perencake met kardemom

Kneus de kardemom voordat je ze gebruikt, dan komt het aroma vrij en krijg je een heerlijke smaak en geur.

15 min. bereiden
50 min. oventijd
1 uur wachten
28waarderingen

Ingrediënten

12 personen

100 g

ongezouten roomboter

130 g

rietsuiker

1 tl

vanille-extract

2

middelgrote eieren

175 ml

halfvolle melk

200 g

zelfrijzend bakmeel

2 tl

gemalen kardemom

1 mespunt

zout

4

eetrijpe peren

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • bakpapier

  • satéprikker

Kneus de kardemom voordat je ze gebruikt, dan komt het aroma vrij en krijg je een heerlijke smaak en geur.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkreukel een vel bakpapier en bekleed de springvorm of ovenschaal ermee, zodat de vulling er straks niet uit loopt. Smelt de boter met de rietsuiker in een steelpan op laag vuur. Roer af en toe. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg het vanille-extract toe.

2

Klop ondertussen de eieren los met de melk. Zeef het bakmeel, de kardemom en het zout. Schil de peren, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door het eimengsel. Spatel het bakmeelmengsel erdoor. Verdeel de peer over de springvorm of ovenschaal en verdeel het beslag erover.

3

Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min gaar. Controleer na 45 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Verwijder na 15 min. de rand van de springvorm.

bewaartipJe kunt de cake 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt buiten de koelkast.