bewaar
Koolsalade met gerookte zalm op knäckebröd
Koolsalade met gerookte zalm op knäckebröd
bewaar

Koolsalade met gerookte zalm op knäckebröd

Op en top Scandinavisch: zalm met lichte hüttenkäse op Deense toastjes.

15 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

15 g

verse dille

300 g

gesneden rode kool

400 g

geraspte bietjes

1 el

mierikswortel in pot

400 g

koelverse hüttenkäse kaas

4

knäckebröd solruta pompoen

200 g

gerookte zalm

210 g

kapperappeltje

Op en top Scandinavisch: zalm met lichte hüttenkäse op Deense toastjes.

Aan de slag

1

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd een paar takjes dille achter voor garnering en snijd de rest grof.

2

Meng de rodekool, bietjes, grofgesneden dille en 2 el citroensap in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de mierikswortel en het citroenrasp met de hüttenkäse en breng op smaak met peper.

3

Halveer het knäckebröd en beleg achtereenvolgens met 1 el koolsalade, zalm, 1 el hüttenkäse en garneer met de kapperappeltjes en de achtergehouden dille. Bestrooi met peper en serveer de rest van de koolsalade en hüttenkäse erbij.

tip

variatietipJe kunt het knäckebröd solruta pompoen ook vervangen door volkoren knäckebröd

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.