bewaar
Eieren in gerookte zalm
Eieren in gerookte zalm
bewaar

Eieren in gerookte zalm

Snijd de zalmbonbon voor het serveren alvast doormidden. Ziet er prachtig uit!

50 min. bereiden
1 uur wachten
108waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

2 el

verse bieslook

1 el

verse dille

200 g

gerookte zalm

100 g

hüttenkäse

75 g

waterkers

Snijd de zalmbonbon voor het serveren alvast doormidden. Ziet er prachtig uit!

Aan de slag

1

Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen. Bekleed de bodem en wand van de ingevette kopjes met plasticfolie. Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm. Meng de Hüttenkäse met bieslook en dille en breng hem op smaak met zout en (citroen)peper. Schep in elk vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden. Schep er Hüttenkäse op, verdeel die rond het ei en druk alles goed aan. Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.

2

Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over vier bordjes. Keer op elk bordje een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog. Garneer eventueel met een takje verse dille. Lekker met versgeroosterde plakjes stokbrood.