Toetjes met advocaat

Toetjes met advocaat

Op zoek naar een echt Hollands nagerecht? Bekijk onze recepten voor een toetje met advocaat.

'Tiramisu' met advocaat

'Tiramisu' met advocaat

  1. Splits de eieren boven twee schone, vetvrije kommen. Klop in een kom de eiwitten en de helft van de suiker met de handmixer in 4-5 min. bijna stijf. De eiwitten moeten nog een beetje zacht en romig zijn, maar wel stevig, anders blijft de tiramisu te vloeibaar.
  2. Klop in de tweede kom de dooiers en de rest van de suiker met een handmixer in ca. 5 min. heel licht en luchtig.
  3. Klop in een derde kom de mascarpone los met een garde zodat de meeste klontjes zijn verdwenen en spatel voorzichtig in delen door het eigeelmengsel. Vouw de eiwitten erdoor.
  4. Doop de lange vingers 1voor 1 in de afgekoelde koffie. 3 sec. dopen is genoeg, anders worden ze te zompig. Bekleed de bodem van de ovenschaal met de lange vingers.
  5. Verdeel ⅚ van de advocaat gelijkmatig over de lange vingers. Verdeel het mascarponemengsel erover en strijk de bovenkant glad. Verdeel er met een lepel druppels van de rest van de advocaat over. Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel, zodat er een marmerpatroon ontstaat. 
  6. Zet de tiramisu afgedekt met vershoudfolie minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Rasp er de witte chocolade over met een fijne rasp.