bewaar
Schuim gevuld met dadel
Schuim gevuld met dadel
bewaar

Schuim gevuld met dadel

25 min. bereiden
9 uur 30 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

limoen

8

dadels

3

eiwitten

175 g

suiker

25 g

hazelnoten

125 ml

slagroom

1 el

poedersuiker

125 ml

advocaat

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Dag van te voren: 1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de dadels klein en meng er de schil en 1 el limoensap door. Vorm de dadels tot vier balletjes.

2

Bekleed de bakplaat met bakpapier en teken hierop 4 cirkels van 8 cm doorsnede. Klop in een schone kom het eiwit met de handmixer zo stijf dat het in pieken blijft staan. Voeg dan al kloppend beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot een glanzende, stevige en taaie massa ontstaat. Schep het eiwit in de cirkels op de bakplaat en maak met een lepel in het midden een kuiltje. Leg in elk kuiltje een dadelballetje en vouw het eiwit er met een lepel weer overheen, zodat de dadels verstopt zijn. Vorm het eiwit tot bolvormige bergjes.

3

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de eiwitbergjes in ca. 11/2 uur stevig worden. Schakel daarna de oven uit en zet de ovendeur op een klein kiertje (eventueel met een houten lepel ertussen). Laat de eiwitbergjes zo minimaal 8 uur nadrogen.

4

Klop in een kom de slagroom stijf met de poedersuiker en spatel de hazelnoten erdoor. Schep de room in 4 kleine glaasjes. Schep de advocaat in 4 andere kleine glaasjes. Zet de eiwitbergjes elk op een bord en zet er een glaasje met hazelnootroom en een glaasje met advocaat naast.

Eiwit kloppen

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Schuim gevuld met dadel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig