bewaar
Amandelcakejes
Amandelcakejes
bewaar

Amandelcakejes

20 min. bereiden
20 min. wachten
62waarderingen

Ingrediënten

12 porties

150 g

amandelen

75 g

bloem

150 g

poedersuiker

½

limoen

5

eiwitten

200 g

boter

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • 12 muffinvormen, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Amandelen in keukenmachine of in vijzel fijnmalen. In grote kom bloem, poedersuiker (1 el bewaren), amandelmeel en limoenrasp door elkaar scheppen. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout schuimig maar niet stevig kloppen. Eiwitten door droge ingrediënten spatelen. Boter voorzichtig door amandelmengsel roeren. Vormpjes voor twee derde met beslag vullen en in 20-25 min. in midden van oven goudbruin bakken. Cakejes 5 min. in vormpje laten zitten, daarna op rek laten uitdampen. Cakejes met rest van poedersuiker bestrooien.