bewaar
Briochetulband
Briochetulband
bewaar

Briochetulband

25 min. bereiden
1 uur 50 min. wachten
51waarderingen

Ingrediënten

20 porties

375 g

bloem

1 zakje

instant gist

2 el

poedersuiker

75 ml

melk

150 g

boter

3

eieren

150 g

rozijnen

25 g

blanke amandelen

Dit heb je nodig

  • handmixer met deeghaken, tulbandvorm, ingevet met boter

Aan de slag

1

Meng in een kom de bloem met de gist, poedersuiker en 1/2 tl zout. Maak in het midden een kuiltje en schenk de melk, boter en eieren erin. Meng alles met de handmixer in 5 min. tot een soepel en vochtig deeg. Meng tot slot de rozijnen erdoor.

2

Verdeel de amandelen over de bodem van de tulbandvorm en leg het deeg erop; vul de vorm voor niet meer dan twee derde. Dek de vorm af met een schone theedoek. Laat het deeg op een warme plaats ca. 1 uur rijzen tot de vorm helemaal vol is met deeg.

3

Verwarm de oven voor op 175 °C. Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de tulband in 50 min. goudbruin en gaar. Keer de tulband uit de vorm op een rooster en laat hem uitdampen en afkoelen. Bestuif de tulband vlak voor het serveren met poedersuiker. Een verrassend luchtig brood verrijkt met ei. Lekker met gezouten roomboter of de sinaasappel-kaneelboter (zie tip).

tip

algemeenRoer voor sinaasappel-kaneelboter 100 g boter romig. Meng er 1 tl geraspte sinaasappelschil, 1/2 tl kaneel en 2 el poedersuiker door. Schep de boter in een potje en laat hem opstijven.