bewaar
Christmas pudding
Christmas pudding
bewaar

Christmas pudding

15 min. bereiden
7 uur wachten
119waarderingen

Ingrediënten

20 personen

200 g

rozijnen

300 g

krenten

200 g

blanke rozijnen

350 g

harde boter

200 g

broodkruim

½

sinaasappel

2 theelepels

kaneelpoeder

1 zakje

amandelen

75 g

bloem

200 ml

melk

3

eieren

100 ml

brandy

1

citroen

nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • 1 muntje, gewikkeld in aluminiumfolie

  • grote pan waar puddingvorm in past

  • puddingvorm (inhoud 1,5 liter)

Aan de slag

Voeg alle bovenstaande ingrediënten samen, doe het geheel in de puddingvorm. Meng de ingrediënten met een mixer tot een glad geheel. Verstop het muntje in de pudding. Dek de vorm af met bakpapier. Bind de vorm dicht met het bakpapier door er een touwtje om te knopen. Kook in de pan een laagje water, zet daar de vorm in en zet de pan met vorm en al op een laag vuur. Laat de pudding in 7 uur gaarstomen, vul af en toe het hete water in de pan bij. Stort de pudding uit de vorm en bewaar hem in een afgesloten (koek)blik tot Kerstmis.

algemeenChristmas pudding is het traditionele nagerecht van een Engels kerstdiner. Veel families hebben hun eigen recept, en bereiden de pudding al maanden vóór Kerstmis. Voor de kinderen verstoppen ze muntjes in de pudding.