bewaar
Rijstkoekjes van Ineke en Mascha
Rijstkoekjes van Ineke en Mascha
bewaar

Rijstkoekjes van Ineke en Mascha

25 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

rozijnen

200 g

rijst

2 eetlepels

melk

2

eieren

50 g

bloem

2 eetlepels

witte basterdsuiker

1 mespunt

kaneelpoeder

4 eetlepels

zonnebloemolie

6 eetlepels

appelstroop

Aan de slag

Wel de rozijnen 2-3 minuten in heet water en dep ze daarna droog. Meng de rijst met de melk, de eieren, rozijnen, bloem, suiker en kaneel tot een smeuïg geheel. Verwarm een kwart van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep hierin drie bergjes van het rijstmengsel. Bak de rijstkoekjes in 5-7 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Het mengsel is voldoende voor circa 12 stuks. Verwarm de appelstroop enkele seconden in de magnetron (dan druppelt hij makkelijk van de lepel) en druppel wat stroop over de rijstkoekjes.

algemeenDe rijstkoekjes zijn warm en koud lekker.

algemeenFamilierecept AllerHande 6 2008. De rijstkoekjes van Ineke de Vries-Kremer en haar dochter Mascha zijn een typisch Nederlands nagerecht. Het is een dessert waar kinderen uit meerdere generaties De Vries dol op zijn. Nu bakt Mascha de koekjes net iets anders dan haar oma. 'In oma's beslag zit ook nog stijfgeklopt eiwit voor extra luchtige koekjes en geraspte citroenschil. Maar dat vind ik te ingewikkeld als ik na een hele dag werken thuiskom. En in plaats van met poedersuiker serveer ik de rijstkoekjes met appelstroop. Volgens mij is dat net iets gezonder.'