
Ingrediënten
100 g
tutti frutti
100 g
havermout
100 g
volkorenbloem
1 theelepel
kaneelpoeder
1 zakje
bakpoeder
50 g
donkere basterdsuiker
2
eieren
125 ml
melk
3 eetlepels
zonnebloemolie
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes of 8 papieren vormpjes
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Tuttifrutti in kleine stukjes snijden. In schaal havermout, bloem, kaneel, bakpoeder, basterdsuiker en tuttifrutti mengen. In kom eiwit met mespunt zout stijfkloppen. Dooiers losroeren met melk en olie. Mengsel snel door havermoutmengsel roeren (er mogen klontjes in blijven zitten). Eiwit voorzichtig erdoor roeren. Papieren vormpjes in muffinvorm of op bakplaat zetten. Vormpjes voor maximaal driekwart vullen met beslag. Muffins in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken. Vorm uit oven nemen. Muffins na 5 min. losmaken en op taartrooster verder laten afkoelen.
algemeenGoed drinken bij deze muffins is belangrijk, want ze zitten boordevol vezels.
Cupcakes maken
Instructievideo - 08:15 min.