bewaar
Volkoren tuttifrutti-muffins
Volkoren tuttifrutti-muffins
bewaar

Volkoren tuttifrutti-muffins

10 min. bereiden
20 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

100 g

tutti frutti

100 g

havermout

100 g

volkorenbloem

1 theelepel

kaneelpoeder

1 zakje

bakpoeder

50 g

donkere basterdsuiker

2

eieren

125 ml

melk

3 eetlepels

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes of 8 papieren vormpjes

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Tuttifrutti in kleine stukjes snijden. In schaal havermout, bloem, kaneel, bakpoeder, basterdsuiker en tuttifrutti mengen. In kom eiwit met mespunt zout stijfkloppen. Dooiers losroeren met melk en olie. Mengsel snel door havermoutmengsel roeren (er mogen klontjes in blijven zitten). Eiwit voorzichtig erdoor roeren. Papieren vormpjes in muffinvorm of op bakplaat zetten. Vormpjes voor maximaal driekwart vullen met beslag. Muffins in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken. Vorm uit oven nemen. Muffins na 5 min. losmaken en op taartrooster verder laten afkoelen.

tip

algemeenGoed drinken bij deze muffins is belangrijk, want ze zitten boordevol vezels.

Cupcakes maken

Instructievideo - 08:15 min.