Zuur­kool­scho­tel met tut­ti­frut­ti

(59) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 59

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • platte ovenschaal

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verwarm de boter in een koekenpan en bak het gehakt 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tutti frutti in stukjes.
  2. Leg achtereenvolgens de helft van de zuurkool, tuttifrutti, fijngehakt en aardappelschijfjes in de ovenschaal. Herhaal dit met de andere helft van de ingrediënten in dezelfde volgorde.
  3. Schenk de koksroom erover. Zet de ovenschaal 30 min. in het midden van de oven. Dek eventueel tussentijds de schaal met aliminiumfolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 08-09

Zuurkoolschotel met tuttifrutti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met tut­ti­frut­ti

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 25 g ongezouten boter
  • 250 g tutti frutti
  • 175 g Garden Gourmet fijngehakt

Verwarm de boter in een koekenpan en bak het gehakt 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tutti frutti in stukjes.

3
3
  • 450 g koelverse aardappelschijfjes
  • 250 g zuurkool naturel

Leg achtereenvolgens de zuurkool, tuttifrutti, fijngehakt en aardappelschijfjes in de ovenschaal.

4
4
  • 450 g koelverse aardappelschijfjes
  • 250 g zuurkool naturel

Herhaal dit met de andere helft van de ingrediënten in dezelfde volgorde.

5
5
  • 200 ml koksroom

Schenk de koksroom erover. Zet de ovenschaal 30 min. in het midden van de oven. Dek eventueel tussentijds de schaal met aliminiumfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.