Zuurkoolschotel met cajunreepjes

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 el ongezouten roomboter
- 2 schalen Cajun varkensvleesreepjes (à ca. 230 g)
- 1 zuurkool
- 1 blik ananasstukjes op siroop
- 700 g aardappelschijfjes
- 1 pakje koksroom
Keukenspullen
- magnetronschaal
Advertentie
Bereiden
Verhit in koekenpan 2 eetlepels boter. Bak vleesreepjes even in ca. 2 minuten. Laat zuurkool en ananas uitlekken. Snijd ananasstukjes eventueel iets kleiner. Vet magnetronschaal in met rest van de boter. Schep achtereenvolgens helft zuurkool, helft ananas, helft vleesreepjes en helft aardappelschijfjes in laagjes in schaal. Herhaal nogmaals. Schenk koksroom erover. Dek schaal af en laat in ca. 15 minuten in magnetron op vol vermogen (700 Watt) gaar en heet worden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
- 3 el ongezouten roomboter
- 2 schalen Cajun varkensvleesreepjes
- 1 zuurkool
- 1 blik ananasstukjes op siroop
Verhit in koekenpan 2 eetlepels boter. Bak vleesreepjes even in ca. 2 minuten. Laat zuurkool en ananas uitlekken. Snijd ananasstukjes eventueel iets kleiner. Vet magnetronschaal in met rest van de boter.
- 700 g aardappelschijfjes
- 1 pakje koksroom
Schep achtereenvolgens helft zuurkool, helft ananas, helft vleesreepjes en helft aardappelschijfjes in laagjes in schaal. Herhaal nogmaals. Schenk koksroom erover.
Dek schaal af en laat in ca. 15 minuten in magnetron op vol vermogen (700 Watt) gaar en heet worden.