bewaar
Karnemelkpoffertjes met ananas
Karnemelkpoffertjes met ananas
bewaar

Karnemelkpoffertjes met ananas

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

1 blik

ananasstukjes op siroop

½ pak

poffertjes

400 ml

karnemelk

1

middelgroot ei

1 el

traditionele olijfolie

25 g

ongezouten roomboter

1 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • poffertjespan

Aan de slag

1

Halveer de limoen, snijd 1 helft in partjes en pers de andere helft uit. Lek de ananasstukjes uit en meng met het limoensap. Roer van de poffertjesmix met karnemelk, ei en olie glad beslag. Smelt de boter, maar laat niet bruin worden. Houd de gesmolten boter apart.

2

Laat de poffertjespan heet worden. Schenk in elk holletje een klein beetje boter en een lepel beslag. Bak de poffertjes aan beide kanten bruin. Leg een bord op een pan met kokend water, schep de poffertjes erop en houd afgedekt warm. Bak ondertussen de rest van de poffertjes.

3

Schep de poffertjes op de borden en leg de stukjes limoen en ananas ernaast. Bestrooi met poedersuiker.