bewaar
Ananastaartje met smeltchocolade
Ananastaartje met smeltchocolade
bewaar

Ananastaartje met smeltchocolade

10 min. bereiden
1 uur wachten
151waarderingen

Ingrediënten

25 g

ongebrande walnoten

227 g

ananasstukjes op siroop

4 el

vloeibare honing

50 g

geraspte kokos

100 ml

zonnebloemolie

4

middelgrote eieren

1

banaan

200 g

cakemeel

100 g

pure chocolade 72%

1 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (Ø 18 cm)

Aan de slag

1

Rooster de walnoten in een pan zonder olie of boter. Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe 150 gram ananasstukjes in de keukenmachine. Laat de rest uitlekken en houd apart. Pureer de ananasstukjes in de keukenmachine met de honing, kokos, zonnebloemolie en eieren. Voeg daarna de banaan en het cakemeel toe en pureer nog 10 sec. Doe het geheel in de springvorm. Bak de ananastaart in 50-60 min. gaar.

2

Breng een pan met een laag water aan de kook. Hak de chocolade grof en doe in een kom of vuurvaste pan die precies in de pan past. Hang de kom in de pan met heet water. De kom mag het water niet raken. Smelt de chocolade au bain-marie. Serveer de taart met poedersuiker, de uitgelekte ananasstukjes en de gesmolten chocolade.

tip

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.