Ana­na­s­taart­je met smeltcho­co­la­de

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(149) waardeer
nagerecht 4 personen
3 149

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 18 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de walnoten in een pan zonder olie of boter. Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe 150 gram ananasstukjes in de keukenmachine. Laat de rest uitlekken en houd apart. Pureer de ananasstukjes in de keukenmachine met de honing, kokos, zonnebloemolie en eieren. Voeg daarna de banaan en het cakemeel toe en pureer nog 10 sec. Doe het geheel in de springvorm. Bak de ananastaart in 50-60 min. gaar.
  2. Breng een pan met een laag water aan de kook. Hak de chocolade grof en doe in een kom of vuurvaste pan die precies in de pan past. Hang de kom in de pan met heet water. De kom mag het water niet raken. Smelt de chocolade au bain-marie. Serveer de taart met poedersuiker, de uitgelekte ananasstukjes en de gesmolten chocolade.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Ananastaartje met smeltchocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ana­na­s­taart­je met smeltcho­co­la­de

1
1
  • 25 g ongebrande walnoten

Rooster de walnoten in een pan zonder olie of boter.

2
2

Verwarm de oven voor op 175 °C.

3
3
  • 227 g ananasstukjes op siroop

Doe 150 gram ananasstukjes in de keukenmachine. Laat de rest uitlekken en houd apart.

4
4
  • 4 el vloeibare honing
  • 50 g geraspte kokos
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 4 middelgrote eieren

Pureer de ananasstukjes in de keukenmachine met de honing, kokos, zonnebloemolie en eieren.

5
5
  • 1 banaan
  • 200 g cakemeel

Voeg daarna de banaan en het cakemeel toe en pureer nog 10 sec.

6
6

Doe het geheel in de springvorm. Bak de ananastaart in 50-60 min. gaar.

7
7
  • 100 g pure chocolade 72%

Breng een pan met een laag water aan de kook. Hak de chocolade grof en doe in een kom of vuurvaste pan die precies in de pan past.

8
8

Hang de kom in de pan met heet water. De kom mag het water niet raken. Smelt de chocolade au bain-marie.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

9
9
  • 1 el poedersuiker

Serveer de taart met poedersuiker, de uitgelekte ananasstukjes en de gesmolten chocolade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.